hemagel animace
hemagel procto
jak HemaGel funguje
chronické rány
akutní rány
fotogalerie
poradna HemaGelu - položit dotaz
poradna HemaGelu - časté dotazy

Celjenje rane s pomočjo tehnologije, ki veže proste radikale.

a

HemaGel® je hidrofilni gel razvit za pospeševanje celjenja ran in je edini tovrsten proizvod, osnovan na znastvenem patentu Inštituta za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki.


a Edinstvenost tega medicinskega pripomočka je v patentirani strukturi hidrofilnega gela z vgrajenimi lovilci prostih kisikovih radikalov – struktura, ki je ni mogoče najti v nobenem drugem hidrofilnem sredstvu za rane. Prosti kisikovi radikali so v veliki meri prisotni pri vseh vrstah travm in ovirajo celoten proces celjenja. Združeni učinki HemaGel®-a in metode vlažnega celjenja rane vodijo k popolnoma novemu pristopu celjenja tako kroničnih kot akutnih ran.

  • Temeljna pospešitev procesa celjenja
  • Primeren celo za globoke ali obsežne rane
  • Pomaga zmanjšati bolečino
  • Preprečuje izsušitev rane
  • Preprečuje razvoj brazgotin

Ko je enkrat HemaGel® nanešen, se na površju rane takoj tvori elastična plast. Ta vpija proste kisikove radikale in eventualno tudi izločke ali tekočine iz rane. Istočasno ta plast preprečuje nastanek krast in dovaja zadostno količino vlage za t.i. “vlažno” celjenje rane.

Molekularna struktura HemaGel®-a omogoča, da le ta ostaja nenehno aktiven in istočano preprečuje prodor njegovih komponent v organizem. Na ta način je HemaGel® popolnoma varen za vse bolnike, vključno z materami in otroci.

HemaGel® je požel odobravanje tudi v tujini. Kot eden prvih izdelkov, ki ni Ameriškega izvora, lahko uporablja pečat odobritve Ameriškega pediatričnega zdravstvenega združenja (American Pediatric Medical Association - APMA), ki v ZDA združuje preko 16.000 zdravnikov specializiranih za pravilno zdravljenje in nego stopal.
Razvoj HemaGel-a

Izjemni medicinski pripomoček HemaGel®, dolguje svojo strukturo in učinkovitost znanstvenikom iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akade- mije za znanost, v Češki Republiki.

Cesta k získání patentu
Makromolekulární ústav AV ČR
Klinične študije

Rezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.

Nejvýznamnější klinické studie
Nanašanja HemaGel-a

HemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.
Návody na ošetření chronických ran
Návody na ošetření akutních ran
HEMAGEL PROCTO

HemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).


eshop
Copyright 2011 TEAM 4 YOU® spol. s r.o.

english version german version slovenian version greek version