hemagel animace
hemagel procto
jak HemaGel funguje
chronické rány
akutní rány
fotogalerie
poradna HemaGelu - položit dotaz
poradna HemaGelu - časté dotazy


  • Temeljito očistite kirurško rano in brazgotne skladno s standardom zdravstvene nege.
  • Odprite tubo tako, da jo preluknjate s pokrovčkom.
  • Nanesite manjšo količino gela na rano. Gel se bo oprijel in začel vpijati izločke in druge tekočine, ki jih bo izločala rana.
  • Če je potrebno npr. v primeru bolj obsežnih ran, pokrijte rano s povojem, po možnosti iz nevpojnega blaga in ga pritrdite z lepljivim povojem. Manjše poškodbe pokrijte z lepljivim povojem.
  • Pri bolnikih z dokazano okužbo, je potrebno upoštevati antibiotike in zdravila, predpisane s strani zdravnika.
  • Učinek gela se kaže kot napihnjenost in izbočenost. Edinstvena tehnologija gela preprečuje sprijemanje na rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela s preprostim birsanjem.
  • Povoje je potrebno menjavati v skladu z značajem in razvojem poškodbe, vendar najkasneje po 24 urah. Pri okuženih ranah je priporočljivo bolj pogosto menjavanje povoja.

  Razvoj HemaGel-a

  Izjemni medicinski pripomoček HemaGel®, dolguje svojo strukturo in učinkovitost znanstvenikom iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akade- mije za znanost, v Češki Republiki.

  Cesta k získání patentu
  Makromolekulární ústav AV ČR
  Klinične študije

  Rezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.

  Nejvýznamnější klinické studie
  Nanašanja HemaGel-a

  HemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.
  Návody na ošetření chronických ran
  Návody na ošetření akutních ran
  HEMAGEL PROCTO

  HemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).


  eshop
  Copyright 2011 TEAM 4 YOU® spol. s r.o.

  english version german version slovenian version greek version