Podroben opis nanosa HemaGel®-a na opekline:


  1. Opravite previdno mehansko čiščenje opekline, vključno z odstranitvijo razmejene in okužene skorje.
  2. Odprite tubo tako, da jo preluknjate s pokrovčkom.
  3. Nanesite gel na opeklino (HemaGel® lahko nanesete na nevpojen kos blaga in položite na rano). Gel se bo oprijel osnove rane in vpil izločke in druge tekočine, ki jih bo izločala rana.
  4. Previdno pokrijete rano s sterilnim povjem ali til z vazelinom. Naslednja plast je lahko lepljiv povoj ali drug pritrditveni material. Zagotovite, da zrak ne bo oviral pravilnega delovanja HemaGel® ostankov med povojem in poškodovano površino.
  5. Če odkrijete kakšne zaplete, ki vključujejo povečano sprijemanje ali ljepljenje, takoj odstranite povoj in ponovite postopek (čiščenje, nanos HemaGel-a, povoj, pritrditev).
  6. Pri bolnikih z dokazano okužbo, je potrebno upoštevati antibiotike in zdravila, predpisane s strani zdravnika.
  7. Učinek gela se kaže kot napihnjenost in izbočenost. Edinstvena tehnologija gela preprečuje sprijemanje na rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela s preprostim birsanjem.
  8. Povoje je potrebno menjavati v skladu z značajem in razvojem poškodbe, vendar najkasneje po 24 urah. Pri okuženih ranah je priporočljivo bolj pogosto menjavanje povoja.

Nanašanja HemaGel-aHemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.

Kako oskrbeti kronično rano? Kako oskrbeti akutno rano?

HemaGel ProctoHemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).

Read more

Klinične študijeRezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.


Klinične študije Galerija slik

Kako deluje HemaGel

english version german version slovenian version greek version