hemagel animace
hemagel procto
jak HemaGel funguje
chronické rány
akutní rány
fotogalerie
poradna HemaGelu - položit dotaz
poradna HemaGelu - časté dotazy

Podroben opis nanosa HemaGel®-a pri oskrbi preležanine:


  • Temeljito očistite preležanino, odstranite morebitno nekrotično tkivo: popivnajte izcedek.
  • Odprite tubo tako, da jo preluknjate s pokrovčkom.
  • Nanesite gel na poškodbo (HemaGel® lahko nanesete na netkan kos blaga in položite na rano). Gel se bo oprijel osnove preležanine.
  • Primarno pokrijte preležanino previdno s sterilnim povojem najbolje iz netkanega blaga (npr. til z vazelinom, ne lepljiva mreža).
  • Za sekundarni povoj preležanine je priporočljiva uporaba neke vrste pritrditvenega materiala, ki ga je potrebno previdno nanesti na osnovo preležanine, zato da bolniku ne povzročamo bolečine in da zagotovimo, da zrak ne bo oviral pravilnega delovanja HemaGel® ostankov med povojem in poškodovano površino.
  • Bolniki pri katerih je indicirana kompesivna terapija bi morali imeti rano povezano z kratko razteznim povojem.
  • Če odkrijete kakšne zaplete, ki vključujejo povečano sprijemanje ali ljepljenje, takoj odstranite povoj in ponovite postopek (čiščenje, nanos HemaGel-a, povoj, pritrditev).
  • Pri bolnikih z dokazano okužbo, je potrebno upoštevati antibiotike in zdravila, predpisane s strani zdravnika.
  • Učinek gela se kaže kot napihnjenost in izbočenost. Edinstvena tehnologija gela preprečuje sprijemanje na rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela s preprostim birsanjem.
  • Povoje je potrebno menjavati v skladu z značajem in razvojem poškodbe, vendar najkasneje po 24 urah. Pri okuženih ranah je priporočljivo bolj pogosto menjavanje povoja.

Razvoj HemaGel-a

Izjemni medicinski pripomoček HemaGel®, dolguje svojo strukturo in učinkovitost znanstvenikom iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akade- mije za znanost, v Češki Republiki.

Cesta k získání patentu
Makromolekulární ústav AV ČR
Klinične študije

Rezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.

Nejvýznamnější klinické studie
Nanašanja HemaGel-a

HemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.
Návody na ošetření chronických ran
Návody na ošetření akutních ran
HEMAGEL PROCTO

HemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).


eshop
Copyright 2011 TEAM 4 YOU® spol. s r.o.

english version german version slovenian version greek version