Podroben opis nanosa HemaGel®-a na kirurške rane, odrgnine, vreznine in mehurje:


  1. S poškodovane kože očistite mehanske nečistoče, ki bi lahko kasneje dražile ali poškodovale rano.
  2. Odprite tubo tako, da jo preluknjate s pokrovčkom.
  3. Nanesite manjšo količino gela neposredno na rano. Gel se je bo oprijel in postopoma vpijal izločke in druge tekočine, ki jih izloča rana.
  4. Če je potrebno npr. v primeru bolj obsežne rane, pokrijte rano s sterilnim povojem, po možnosti iz nevpojnega blaga in ga pritrdite z lepljivim povojem.
  5. Pri bolnikih z dokazano okužbo, je potrebno upoštevati antibiotike in zdravila, predpisane s strani zdravnika.
  6. Učinek gela se kaže kot napihnjenost in izbočenost. Edinstvena tehnologija gela preprečuje sprijemanje na rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela s preprostim birsanjem.
  7. Povoje je potrebno menjavati v skladu z značajem in razvojem poškodbe, vendar najkasneje po 24 urah. Pri okuženih ranah je priporočljivo bolj pogosto menjavanje povoja.

Nanašanja HemaGel-aHemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.

Kako oskrbeti kronično rano? Kako oskrbeti akutno rano?

HemaGel ProctoHemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).

Read more

Klinične študijeRezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.


Klinične študije Galerija slik

Kako deluje HemaGel

english version german version slovenian version greek version